Főoldal / Desszertek / Karamell kocka Eta módra

Karamell kocka Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Karamell kocka Eta módra

Karamell kocka Eta módra

Hozzávalók:

(30×40 centis tepsihez)

A laphoz:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 8 g sütőpor
  • 6 ek. meleg víz
  • 3 ek.étolaj
  • csipet só

A krémhez:

  • 3 cs. karamell ízű pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 25-30 dkg porcukor
  • 25 dkg teavaj
  • 20 dkg margarin

Továbbá:

  • 1 cs. kerek piskóta tallér
  • 1 nescafe
  • kakaópor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások fehérjét a sóval kihabosítjuk. Majd apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, és kézi mixerrel jó kemény habbá verjük.
A kemény habhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat majd a meleg vizet és nagy fordulaton az egészet jól kihabosítjuk.
Lisztet, és a sütőport beleszitáljuk és már csak kézi habverővel jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt 30x40cm-es tepsibe öntjük, szépen eligazítjuk majd előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük. (180 fokon kb. 20 perc)

Pudingokat tejjel péppé főzzük és hagyjuk kihűlni. Közben néha keverjük át, hogy ne bőrözzön be.
A szobahőmérsékletű teavajat, vagy jó minőségű margarint kihabosítjuk a porcukorral. Majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pépet.

Összeállítjuk a süteményt.
Alulra kerül az egyik lap amire rákenjük a karamellkrém felét. A piskótákat kávéba mártjuk és kirakjuk vele a krém tetejét.
A kávés piskótákra jön a krém másik fele és véül befedjük a felső lappal. A lap tetejét megkenjük kevés krémmel és ízlés szerint díszítjük, kakaóporral, vagy reszelt csokoládéval.
Kockákra vágva kínáljuk.

Karamell kocka Eta módra 5.00/5 (1 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére