Főoldal / Levesek / Fehérboros fácánleves

Fehérboros fácánleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros fácánleves

Fehérboros fácánhúsleves

Hozzávalók:

  • 1/2 fácán
  • 50 dkg marhacsont
  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 db csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 4 db chili
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk szemes bors
  • 15 dkg cérnametélt
  • sáfrány
  • 1 dl száraz fehérbor
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A konyhakész fácánt vízbe áztatom,megmosom, majd a még meglévő toll tövektől megtisztítom. Kettévágom, és ismét alaposan megmosom a csonttal együtt.

Egy nagyobb lábasban elhelyezem a csontokat és a fácánt, feleresztem vízzel, hogy bőven ellepje, és elkezdem főzni. (lassú tűzön főzöm)

Amíg a leves fő, megpucolom és felvágom a zöldségeket tetszés szerint, a chiliket egészben hagyom.

Két óra elteltével leszedem a leves habját, és beleteszem a zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezem, és tovább főzöm míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.

Közben sós vízben kifőzöm a tésztát.

Amikor a leves elkészült beleöntöm a fehérbort, elzárom a tűzhelyet, de a lábost a meleg lapon hagyom.

Tálaláskor szedek le a csontokról húst, a tányérba rakom, szedek rá levest, teszek bele tésztát, díszítem egy chilivel.

Tipp / megjegyzés:
Ez a leves isteni, annak ellenére, hogy viszonylag kevés zöldséggel készült.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére