Főoldal / Levesek / Marhahúsleves metélttésztával

Marhahúsleves metélttésztával

Marhahúsleves metélttésztával

Marhahúsleves metélttésztával 1

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalábszár és fartő
  • 2 db marhacsont
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • 2 db csiperkegomba
  • 4 db kelbimbó
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerlevél 
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • 6 szem egész bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika 
  • sáfrány
  • 1 pohárnyi cérnametélt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst és a csontot megmosom. A húst felkockázom.

A zöldségeket megpucolom. A répát és a fehérrépát nagyobb darabokra vágom. A zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedelem, a gombát, és a kelbimbót elfelezem. A chiliket egészben hagyom.

A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm annyi vízzel ami ellepi, és felforralom.Ha hab képződne a tetején akkor azt leszedem róla, hogy a leves ne legyen zavaros. Majd lassú tűzön tovább főzöm. Amikor a hús már félig puha, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockákat, és továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

Közben külön, sós vízben megfőzöm a tésztát.

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, és a húsból vegyesen, teszek bele tésztát, és egy chili paprikát.

Tipp / megjegyzés:
Egy finom leves, nem csak ünnepekre és vasárnapokra.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére