Főoldal / Desszertek / Kráter szelet Erzsike konyhájából

Kráter szelet Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kráter szelet Erzsike konyhájából

Kráter szelet Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 100 ml napraforgó olaj
  • 100 ml tej
  • 1 ek. vaj (a tepsi kikenéséhez)
  • 1 ek. finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A pudinghoz:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 ek. cukor
  • 900 ml tej

A tetejére:

  • 400 ml tejföl
  • 5 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vaníliás pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, és a 900 ml tejjel felöntve pudingot főzünk belőle. Ha elkészült, többször megkeverve kihűtjük.

A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, ezekkel is kicsit átkeverjük.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóval. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét.

A kakaós lisztet beleszitáljuk a tojássárgás masszába és alaposan elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot a tésztába. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a kakaós tésztát.

A kihűlt pudingot egy kanállal ide-oda belepottyantjuk a kakaós tésztába. Előmelegített sütőben (légkeverésnél 165 °C, normál 180 °C ) tűpróbáig sütjük.

A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.

Miután megsült a süteményünk, még melegen a tetejére simítjuk a tejfölös krémet. -Ízlés szerint díszítjük. (én olvasztott csokoládéval meglocsolva találtam)

sütési hőfok: 165°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 28x40x6 cm

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére