Habos rákóczi túrós
Hozzávalók:A tésztához:
A túrótöltelékhez:
A tojáshabhoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el: egy tálban összegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, a cukorral, a vaníliás cukorral, és a 2 db tojás sárgájával. Majd lisztezett deszkán a megfelelő tepsi vagy adott esetben kapcsos tortaforma alakúra nyújtjuk, majd vajazott és lisztezett tepsibe vagy kapcsos formába helyezve 150-160 °C-on 15-20 perc alatt megsütjük.
Míg a tészta sül elkészítjük a túrótölteléket: egy tálban összekeverjük a túrót a cukorral, a tejföllel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, majd legvégül hozzákeverjük óvatosan a habbá vert tojásfehérjéket.
Mikor megsült a tészta picit várunk hogy langyosra hűljön, majd rákenjük a túrótölteléket és visszarakjuk a sütőbe 20 percre, míg megkeményedik a túró.
Addig felverjük a tojásfehérjéket: egy tálba rakjuk a fehérjéket és robotgép segítségével kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrokat és tovább verjük.
Mikor megsült a túrótöltelék, habzsák segítségével rányomjuk a tojáshabot és visszarakjuk a sütőbe, de már nem sütjük hanem csak szárítjuk. Mikor kész, a hab közötti részt lekvárral díszíthetjük.