Főoldal / Desszertek / Püspök kenyér

Püspök kenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Püspök kenyér

Püspök kenyér

Hozzávalók:

  • 15 deka vagdalt aszalt gyümölcs és dió
  • 16 deka liszt
  • 12 deka puha vaj
  • 15 deka porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 egész tojás
  • 1 fél cs. sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom leve
  • fél deci étolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vajat, a cukorral, és a citrommal habosra kikeverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, az olajat, a sütőporos lisztet, és végül az összevágott gyümölcs és a dió darabokat.

180fokon 35-40 percig sütöm.

Amikor kisült lekenem főzött sárgabarack lekvárral, és olvasztott csokival lecsíkozom, cukrozott gyümölccsel megszórom.

Nem száraz én másnapra sem szárad ki.

Püspök kenyér 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (551 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére