Datolyakrémes torta
Hozzávalók:A tésztához:
Grillázs krém:
Krémje:
A torta bevonásához:
|
|
Elkészítés:
Elkészítem a grillázst: A cukrot megolvasztom, és a darált mandulát beleszórom, vajazott tepsibe öntöm, amikor kihűlt apróra összetöröm.
Elkészítem a tortalapot: A tojás fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, beleszórom a mandulát, a datolyát és a morzsát.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180fokon megsütöm. Ha kisült 3 lapot vágok belőle.
Elkészítem a krémet: A margarin kivételével, a többi anyagot gőz fölött besűrítem. Ha kihűlt a margarinnal és a grillázzsal összekeverem.
A tészta alsó lapját megkenem 2 kanál lekvárral, és rákenem a krémet.
A többi lappal is ugyanaz az eljárás.
Fondant-al bevonom a tortát.