Tejfölös kardamomos cseresznye fagylalt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cseresznyét kimagozzuk, a 2/3-át kevés vízzel megfőzzük. Csak pár percig, hogy picit megpuhuljon. Amikor kihűlt hozzáadjuk a kardamomot és pürésítjük.
Simára keverjük a tejföllel, a mézzel és a felvert tejszínnel, majd a maradék kimagozott cseresznyét is hozzá adjuk. (Ez így nem túl édes, de természetesen lehet cukorral vagy bármi mással is édesíteni.)
Bele öntjük a fagyi-gépbe és fél óra alatt elkészül. (Természetesen fagyi-gép nélkül is elkészíthető. Akkor egy nagy tálba öntjük, betesszük a fagyasztóba, és 20-30 percenként átkeverjük a kívánt állag eléréséig)
Nagyon finom lágy, selymes fagyi, a kardamom pedig nagyon jól illik hozzá.