Főoldal / Desszertek / Tejfölös kardamomos cseresznye fagylalt

Tejfölös kardamomos cseresznye fagylalt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös kardamomos cseresznye fagylalt

Tejfölös kardamomos cseresznye fagylalt

Hozzávalók:

  • 3 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 40 dkg cseresznye
  • 0,5 dl méz
  • 1 tk. kardamom
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk, a 2/3-át kevés vízzel megfőzzük. Csak pár percig, hogy picit megpuhuljon. Amikor kihűlt hozzáadjuk a kardamomot és pürésítjük.

Simára keverjük a tejföllel, a mézzel és a felvert tejszínnel, majd a maradék kimagozott cseresznyét is hozzá adjuk. (Ez így nem túl édes, de természetesen lehet cukorral vagy bármi mással is édesíteni.)

Bele öntjük a fagyi-gépbe és fél óra alatt elkészül. (Természetesen fagyi-gép nélkül is elkészíthető. Akkor egy nagy tálba öntjük, betesszük a fagyasztóba, és 20-30 percenként átkeverjük a kívánt állag eléréséig)

Nagyon finom lágy, selymes fagyi, a kardamom pedig nagyon jól illik hozzá.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére