Főoldal / Desszertek / Joghurtos pogácsa Edit konyhájából

Joghurtos pogácsa Edit konyhájából

Joghurtos pogácsa

Joghurtos-pogácsa

Hozzávalók:

  • 90 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 250 ml natúr joghurt
  • 40 dkg margarin
  • 5 mk. só
  • 1 kk. cukor
  • 17 g instant élesztő

A tetejére:

  • 1 db felvert tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot. A két tojást felverjük és a tálba tesszük.

A margarint felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A joghurtot is langyosra melegítjük, majd belekeverjük az élesztőt.

A lisztes keverékhez adjuk a margarint, és a joghurtban elkevert élesztőt. Alaposan összedolgozzuk.
Meleg helyen, letakarva fél órát kelesztjük, majd háromszor hajtogatjuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (hagyjunk köztük távolságot, mert sülés közben megnőnek)

A tetejét az megkenjük egy darab felvert tojással lekenjük, és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Tipp / megjegyzés:
Én most nem tettem rá semmit sem,mert a nagyobb unokáim így szeretik. De A joghurtos pogácsa tetejét tetszés szerint megszórhatunk sajttal, szezámmaggal vagy lenmaggal is.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére