Főoldal / Levesek / Fehérboros sajtos medvehagyma krémleves

Fehérboros sajtos medvehagyma krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros sajtos medvehagyma krémleves

Fehérboros sajtos medvehagyma krémleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 20 levél medvehagyma
  • medvehagyma virágok (díszítéshez)
  • vaj
  • főzőtejszín
  • fehérbor
  • 1 db tyúk- húsleveskocka
  • sajt
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A krumplit héjában félig megfőzöm.

Közben a vöröshagymát, a fokhagymát, a medvehagyma szárát felaprítom, a pórét és az újhagymát karikára vágom, a medvehagyma leveleket szeletelem. A sajtot kockára vágom.

Egy fazékban vajon megpirítom a hagymákat, beleteszem a kockára vágott krumplit, adok hozzá vizet, fűszerezem. Beleteszem a medvehagymát is, rövid ideig főzöm, öntök bele főző tejszínt, meg bort.

A levest botmixerrel pépesítem, de úgy hogy darabos részek is maradjanak benne, majd egyet forralok rajta.

Tálaláskor szedek a tányérba a levesből, teszek bele kockára vágott sajtot, szeletelt medvehagymát, medvehagyma virággal díszítem, és locsolok rá tejszínt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére