Főoldal / Desszertek / Almás pite IV

Almás pite IV

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás pite IV

Almás pite 2

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 4 ek. cukor
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • annyi tejföl, amennyit felvesz

Töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma
  • ízlés szerint cukor és fahéj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • tojás fehérje a kenéshez
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vajat a liszttel elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Hűtőbe téve fél órát pihentetjük.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
Az almához ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot. Lassú tűzön összefőzzük, és kihűtjük.

A tésztát két részre osztjuk. Az elsőt lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Rásimítjuk a tölteléket és betakarjuk a tészta másik felével.

A tetejét bekenjük tojás fehérjével. A tésztát megböködjük egy villával, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon. 200fokra előmelegített sütőben kb 35-45 perc alatt megsütjük.

Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Mi a vékony tésztás változatot szeretjük, ezért én gáztepsiben sütöm ezt a mennyiséget.

Értékeld a receptet

kricsu (43 Recept)

Szeretek főzni, szeretek a főzős oldalakon új dolgokat tanulni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére