Főoldal / Desszertek / Vaníliakrémes diós habos szelet

Vaníliakrémes diós habos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliakrémes diós habos szelet

Vaníliakrémes diós habos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás fehérje
  • 4 kanál cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 5 dkg liszt
  • fél cs. sütőpor

A krémhez:

  • 5 tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • 5 dkg csokoládé
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sütőport elkeverjük a liszttel.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a darált diót, és a sütőporos lisztet.  Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (kb.24x-22cmes) és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk róla a sütőpapírt.

A krémhez a tojások sárgáját a pudinggal csomómentesre kikeverjük. A tejet hozzáadva, alacsony lángon sűrű krémmé főzzük.
A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, és apránként a kihűlt pudingos krémhez keverjük.
A vaníliás krémet a kihűlt piskótára simítjuk.

A tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá felverjük, és a sütemény tetejére simítjuk. A vaníliakrémes diós habos szelet tetejét vízgőz felett felolvasztott csokoládéval díszítjük.

Hűtőszekrénybe tesszük, szeletelve kínáljuk.

Vaníliakrémes diós habos szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére