Főoldal / Desszertek / Foltos kókuszkocka

Foltos kókuszkocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Foltos kókuszkocka

Foltos kókuszkocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 bio citrom
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tej
  • 1/2 dl víz
  • kakaópor

A krémhez:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 ek. cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 4 dkg porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a 15 deka cukorral, a fél deci vízzel, a citrom levével és reszelt héjával, és az olajjal habosra kikeverjük.
A tojás fehérjét a maradék cukorral kemény habbá felverjük.
A fehérjehabot óvatosan a tojássárgás masszába keverjük.Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Lazán összekeverjük.

Egy kb.24x22cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza felét.
A másik felébe belekeverjük a kakaóport, és a tepsiben lévő sárga masszára öntjük. a két masszát kicsit összekeverjük, hogy a tészta foltos legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

A tejet a cukorral és a pudinggal megfőzzük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval.
A kihűlt pudingba apránként belekeverjük a tejszínt, és összekeverjük. A finom, habos krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

A tetejét kókuszreszelékkel meghintem.
Tetszés szerint olvasztott csokival is díszíthető.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére