Főoldal / Desszertek / Krémes sütik / Szabolcsi almás máktorta – paleo

Szabolcsi almás máktorta – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szabolcsi almás máktorta – paleo

Szabolcsi almás máktorta - paleo

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 tojás
  • 2 ek. méz
  • 18 dkg darált mák
  • 10 dkg hámozott reszelt alma
  • 1 tk. citromlé
  • kókuszolaj a sütéshez

A vanília krémhez:

  • 5 dl kókusztej
  • 5 db tojás sárgája
  • 1 rúd vanília
  • 2 ek. méz

Az almás töltelékhez:

  • 40 dkg hámozott reszelt alma
  • 4 dkg kókuszolaj
  • 1 ek. méz
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • kevés reszelt citromhéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat a mézzel és a citromhéjjal habosra keverjük. Hozzákeverjük a mákot és a reszelt almát. Hagyjuk állni negyed órát, majd palacsintasütőben kevés kókuszolajon vékony lapokat sütünk belőle.(Nekem ebből a mennyiségből 5 db lesz.) Félretesszük őket hűlni.

A kókusztejet egy lábosban felforraljuk. Egy tálban a tojás sárgákat simára keverjük a mézzel és a vanília kikapart magjaival. Majd folytonos keverés közben lassan hozzáöntjük a kókusztejet. Az egészet átöntjük a tejes lábosba és lassú tűzön kevergetve besűrítjük. Félretesszük hűlni.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. ( Célszerű már a legelején, azzal együtt, ami a tésztába kerül.) A kókuszolajon a mézzel, a fahéjjal és citromhéjjal megpároljuk. Amikor a nedvesség nagy része már elpárolgott, akkor félrehúzzuk hűlni.

Összeállítjuk a  tortát. Minden lapra kenünk az almás töltelékből, majd erre a vaníliásból. A tetejére csak vaníliás töltelék kerül, majd pár órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen lehessen szeletelni.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Túl sok krémet tettem bele és frissen próbáltam szeletet vágni a fotózáshoz, eléggé szétcsúszott, de később jól behűtve már jól lehetett szeletelni.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére