Szabolcsi almás máktorta – paleo
Hozzávalók:A tésztához:
A vanília krémhez:
Az almás töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat a mézzel és a citromhéjjal habosra keverjük. Hozzákeverjük a mákot és a reszelt almát. Hagyjuk állni negyed órát, majd palacsintasütőben kevés kókuszolajon vékony lapokat sütünk belőle.(Nekem ebből a mennyiségből 5 db lesz.) Félretesszük őket hűlni.
A kókusztejet egy lábosban felforraljuk. Egy tálban a tojás sárgákat simára keverjük a mézzel és a vanília kikapart magjaival. Majd folytonos keverés közben lassan hozzáöntjük a kókusztejet. Az egészet átöntjük a tejes lábosba és lassú tűzön kevergetve besűrítjük. Félretesszük hűlni.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. ( Célszerű már a legelején, azzal együtt, ami a tésztába kerül.) A kókuszolajon a mézzel, a fahéjjal és citromhéjjal megpároljuk. Amikor a nedvesség nagy része már elpárolgott, akkor félrehúzzuk hűlni.
Összeállítjuk a tortát. Minden lapra kenünk az almás töltelékből, majd erre a vaníliásból. A tetejére csak vaníliás töltelék kerül, majd pár órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen lehessen szeletelni.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Túl sok krémet tettem bele és frissen próbáltam szeletet vágni a fotózáshoz, eléggé szétcsúszott, de később jól behűtve már jól lehetett szeletelni.