

Szabolcsi almás máktorta – paleo
Hozzávalók:A tésztához:
A vanília krémhez:
Az almás töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat a mézzel és a citromhéjjal habosra keverjük. Hozzákeverjük a mákot és a reszelt almát. Hagyjuk állni negyed órát, majd palacsintasütőben kevés kókuszolajon vékony lapokat sütünk belőle.(Nekem ebből a mennyiségből 5 db lesz.) Félretesszük őket hűlni.
A kókusztejet egy lábosban felforraljuk. Egy tálban a tojás sárgákat simára keverjük a mézzel és a vanília kikapart magjaival. Majd folytonos keverés közben lassan hozzáöntjük a kókusztejet. Az egészet átöntjük a tejes lábosba és lassú tűzön kevergetve besűrítjük. Félretesszük hűlni.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. ( Célszerű már a legelején, azzal együtt, ami a tésztába kerül.) A kókuszolajon a mézzel, a fahéjjal és citromhéjjal megpároljuk. Amikor a nedvesség nagy része már elpárolgott, akkor félrehúzzuk hűlni.
Összeállítjuk a tortát. Minden lapra kenünk az almás töltelékből, majd erre a vaníliásból. A tetejére csak vaníliás töltelék kerül, majd pár órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen lehessen szeletelni.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Túl sok krémet tettem bele és frissen próbáltam szeletet vágni a fotózáshoz, eléggé szétcsúszott, de később jól behűtve már jól lehetett szeletelni.
Thanks for helping out, wonderful information. “Those who restrain desire, do so because theirs is weak enough to be restrained.” by William Blake.
he blog was how do i say it… relevant, finally something that helped me. Thanks
Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!