Főoldal / Kelt tészták / Sajtos vajas csiga

Sajtos vajas csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos vajas csiga

Sajtos vajas csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 kanál cukor
  • élesztő
  • kb 3 dl langyos tej
  • 3 kanál lágy vaj

A TÖLTELÉKHEZ

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 füstölt sajt
  • 7 kanál lágy vaj
  • 2 tojás
  • szezám mag
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A élesztőt egy kis kanál cukorral kevés langyos tejjel ,meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztához valókat össze gyúrjuk a felfuttatott élesztővel és annyi langyos tejjel hogy lágy tésztát kapjunk
Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük

Lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A töltelékhez valókat alaposan össze keverjük, és a tésztára kenjük.
Feltekerjük és kb. 5 cm csíkokat vágunk belőle.Megszórjuk szezám maggal.

Előmelegített sütőben olajozott lisztezett tepsiben kb 30 perc alatt készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Laktató finom kelt csiga, egy könnyű leves után ajánlom.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére