Főoldal / Desszertek / Túrós kígyórétes

Túrós kígyórétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós kígyórétes

Túrós kígyórétes 1

Hozzávalók:

  • 10 dkg zsír
  • 1 dl tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1/2 ek. cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 csipet só

A túrós töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg főtt, áttört burgonya
  • 2 ek. tejföl
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 ek. margarin
  • 2-3 ek. búzadara
  • 15-20 dkg kristálycukor
  • csipet só
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, könnyen formázható, puha tésztát kell készíteni. 4 cipóra vágjuk.

A cipókat egyenként téglalapokká nyújtjuk, képzeletben 3 részre osztjuk. Így a két szélén lévő részeket ujjnyi
szélesen 45 fokban bevagdossuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tésztacsíkok közepére igazítjuk egy csíkban a tölteléket, és két oldalról felváltva 1-1 csíkkal megfonjuk.

A tepsi aljára sütőpapírt helyezünk, és arra rakjuk a megfont tésztákat. 1 felvert tojással megkenjük a rudak tetejét, és kb. 15 perc kelesztés után előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt rózsaszínre sütjük.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (41 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére