Főoldal / Befőzés / Gyümölcs aszalás otthon

Gyümölcs aszalás otthon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcs aszalás otthon

Gyümölcs aszalás otthon

Hozzávalók:

  • Bármilyen idény gyümölcs (most éppen sárgabarack)
  • tepsi, sütőpapír, konyharuha
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:igen
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, nagyobb cikkekre vágjuk. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és rátesszük a barack gerezdeket, arra vigyázva, hogy ne érjenek egymáshoz.Letakarjuk konyharuhával, és kitesszük a napra. Teraszra, erkélyre, vagy ha nincs akkor a lakásba napos helyre.

Naponta kétszer átforgatjuk hogy egyenletesen érje a nap, éjszakára bevisszük a lakásba, másik nap kitesszük a napra. Ezt addig csináljuk, míg a gyümölcsöt megnyomva egy csepp nedvesség sem szivárog belőle.

Én varrtam vászon zacskót és az aszalt gyümölcsöt, beleraktam, és a kamrába felakasztottam. Ez azoknak nagyon jó akiknek kevés a helyük, és van kamrájuk.

Télen nassolni, süteményekbe, levesekbe, sültek mellé főleg a szilva kiváló. Nem kell megvenni a boltba drága pénzért, mikor elkészíthetjük otthon is.

Tipp / megjegyzés:
Akinek van aszaló gépe mint nekem abba is elkészítheti, semmi cukrot ne tegyünk rá, csak a gyümölcsöt aszaljuk, én a napon aszalást szeretem jobban a gépinél.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére