Főoldal / Torták / Gesztenyés torta

Gesztenyés torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés torta

Gesztenyés torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 egész tojás
  • 12 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • 5-6 deka darált dió
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez és a tetejére:

  • 1 cs. vaníliás puding
  • 6 deci tej
  • 3 kanál cukor
  • fél cs. gesztenye
  • 15 deka margarin
  • 15 deka porcukor
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint rum
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat a hozzávalókkal habos masszává felverem, majd hozzáadom a sütőporral és dióval elkevert lisztet.

Margarinnal kikent torta formába öntöm. 160-170fokon megsütöm.

Amikor megsült és kihűlt három lapba vágom. Az alsót, a kapcsos tortaformába visszateszem.

A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzöm. Rásimítom az alsó lapra, majd erre kerül a második lap.

A margarint a porcukorral, és kevés rummal krémmé keverem, majd hozzáadom a gesztenye masszát.

Ezt a krémet a második lapra teszem. (de az 1/3 -át kihagyom a tetejére és az oldalára)

Erre jön a harmadik lap. A tetejét és az oldalát a maradék krémmel lekenem.

A tejszínt habbá verem és a tortát kidíszítem vele.

Értékeld a receptet

Domján Mária (548 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére