Gesztenyés torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez és a tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a hozzávalókkal habos masszává felverem, majd hozzáadom a sütőporral és dióval elkevert lisztet.
Margarinnal kikent torta formába öntöm. 160-170fokon megsütöm.
Amikor megsült és kihűlt három lapba vágom. Az alsót, a kapcsos tortaformába visszateszem.
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzöm. Rásimítom az alsó lapra, majd erre kerül a második lap.
A margarint a porcukorral, és kevés rummal krémmé keverem, majd hozzáadom a gesztenye masszát.
Ezt a krémet a második lapra teszem. (de az 1/3 -át kihagyom a tetejére és az oldalára)
Erre jön a harmadik lap. A tetejét és az oldalát a maradék krémmel lekenem.
A tejszínt habbá verem és a tortát kidíszítem vele.