Főoldal / Desszertek / Túrós pite Eta konyhájából

Túrós pite Eta konyhájából

 Túrós pite Eta konyhájából

Túrós pite Eta konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 ek. tejföl
  • 1 cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 20 dkg por cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 tk. vanília kivonat (vagy 2 cs.vaníliás cukor)
  • 2 púpos ek. étkezési keményítő
  • 3 tojás sárgája
  • 3 csapott ek. búzadara
  • 1 csipet só
  • 5 tojás fehérje
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.

A töltelékhez meg főzzük a pudingot az alábbiak szerint:
A pudingport, az étkezési keményítőt, és a vaníliát csomómentesre elkeverjük a fele tejben. A többi tejet is hozzáadva sűrű pépet főzünk belőle. Mikor már jól forr, levesszük a tűzhelyről és ekkor keverjük bele a 3 tojás sárgáját. ( Ha így csináljuk nem fog a sárgájától meg ikrásodni.) A pépet hagyjuk teljesen ki hűlni.

A túrót, és a porcukrot beletesszük egy nagyobb tálba, kézi mixerrel kevertetjük és apránként adagoljuk hozzá a hideg pudingos pépet. Belereszeljük a citrom héját, és beletesszük búzadarát. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük és félretesszük amíg összegyúrjuk a tésztát.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, majd lisztezett munkalapon tepsi méretűre (30x40cm) nyújtjuk. Az első lapot belehelyezzük a tepsibe.

A töltelékhez az 5 tojás fehérjét pici sóval kemény habbá verjük. (2 fehérje a tésztából és 3 a krémből marad) Óvatosan a túrós krémhez forgatjuk és az egészet rásimítjuk a tésztára.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. Villával egyenletesen megszurkáljuk, hogy ne nagyon púposodjon fel sütés közben.

Előmelegített sütőben, 170 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Készítsétek el e finom túrós pitét, nem fogjátok meg bánni, jó étvágyat kívánok hozzá!

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére