Főoldal / Desszertek / Japán puding

Japán puding

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Japán puding

Japán puding

Hozzávalók:

  • 1 doboz körszeletes ananász befőtt
  • meggy szemek
  • 1/2 liter tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 ek. cukor
  • 15 db babapiskóta
  • 2 dl tejszín
  • 20 cm-es átmérőjű üvegtál
  • folpack a béleléshez

A kenéshez:

  • 3-4 dkg vaj
  • A szóráshoz:
  • 1 ek. kristálycukor

A díszítéshez: (de ez elmaradhat)

  • 1,5 dl habtejszín
  • meggy szemek,ananász darabok (nekem 2 db ananász karika maradt meg a díszítéshez)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tálat folpackkal kibéleljük ,majd jól kikenjük a vajjal, és megszórjuk kristálycukorral.
Az ananász befőttet lecsepegtetjük.
A tál aljára teszünk egy körszeletet, majd a tál oldalát körben,félbe vágott cikkekkel rakjuk ki.
Az ananász karikák közepébe 1-1 szem meggyet teszünk.

A pudingport a cukorral, és tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.
A babapiskótát morzsává törjük.
A habtejszínt keményre felverjük. (ha szükséges használjunk habfixálót)

A kihűlt pudingot elektromos géppel simára keverjük,hozzáadjuk a babapiskótát, majd a habtejszínnel fellazítjuk. (ekkor már csak kézi habverővel keverjük)
Bele öntjük a tálba és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap egy tálcára kifordítjuk, levesszük róla a folpackot, és tetszés szerint díszítjük.

Ez annyira finom,hogy nagyon csak ajánlom elkészítésre.
Jó fél órán belül készen van a desszertünk, csak meg kell várni, hogy megdermedjen.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére