Zöldalmás sütemény
Hozzávalók:A piskótához:
Az almás töltelékhez:
A túrós töltelékhez:
A zseléhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat feltörjük, a fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, a csipet sóval, a vaníliás cukorral, a citromlével felverjük, majd apránként beledolgozzuk a cukrot is.
Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett. Ha kihűlt a piskóta kettévágjuk.
Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét, majd a cukorral és a citromlével kb.10perc alatt összefőzzük.
A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd apránként beledolgozzuk a túrót is, és krémesre keverjük.
Elkészítjük a zselét. A vaníliásé pudingokat csomómentesre keverjük a cukorral az aromával és kevés almás üdítővel. Majd a többi almás üdítővel együtt sűrűre felfőzzük.
Az egyik piskótalapot megkenjük az almás töltelék, majd a túrós töltelék felével, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. (célszerű a fagyasztóba tenni, hogy gyorsabban végezzünk.) Majd kivesszük, és rásimítjuk a zöld zselé felét és ismét 10percre hidegre tesszük.
Ha a zselé megkötött rásimítjuk a maradék almás majd túrós tölteléket, rátesszük a második piskótalapot, és bevonjuk a megmaradt zöld zselével. Hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen. Kockákra vágva kínáljuk.