Főoldal / Sertés ételek / Stefánia sajttal töltve petrezselymes újkrumplival

Stefánia sajttal töltve petrezselymes újkrumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Stefánia sajttal töltve petrezselymes újkrumplival

Stefánia sajttal töltve petrezselymes újkrumplival

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús
  • 3 zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • só, bors, majoránna
  • bazsalikom
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • zöldpetrezselyem
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg krém sajt (szeletelhető fajta)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst egy tálba teszem. A zsemléket vízben megáztatom, kicsavarom, és a húshoz adom. A hagymát megpucolom, kis kockákra vágom, kevés olajon megdinsztelem a zúzott fokhagymával együtt, majd a húsra öntöm. Hozzáadom a két tojást, a fűszereket, zöldpetrezselymet majd jól összedolgozom.

Egy szögletes formát ki bélelek sütőpapírral, és olajjal megkenem. Bele simítom a massza felét, a sajtot hosszában elvágom, és ráfektetem a masszára, majd a maradék masszával befedem. A tetejét megszórom zsemlemorzsával.

A sütőpapírt rá hajtom, és előmelegített sütőben lassú tűznél sütöm. Félidőben, 3 evőkanál olajat elkenek a tetején, és vissza hajtom a fóliát és készre sütőm.

1 kg burgonyát meghámozok, felkockázom, megmosom, és sós vízben puhára főzöm.

Leszűröm, és meghintem zöldpetrezselyemmel.

A sült húst  a petrezselymes krumplival és savanyúsággal tálalom.

Tipp / megjegyzés:

Azért locsolom meg kb félidőben olajjal, de lehet olvasztott rámával is, mert gyenge marad a hús belseje tőle.A papírral meg megvédem a hirtelen süléstől a tetejét. Így nem ég el csak szép barna lesz.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére