Főoldal / Desszertek / Mascarpones-tejszínes eper fagyi

Mascarpones-tejszínes eper fagyi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mascarpones-tejszínes eper fagyi

Mascarpones-tejszínes eper fagyi

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg eper
  • 2 ek. kristálycukor (ízlés szerint)
  • 200-250 g mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. porcukor (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az epret a két evőkanál cukorral egy botmixer segítségével lepürésítjük.
A tejszínt habbá verjük és félretesszük.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd apránként belekeverjük az eper püré 2/3 részét. A masracpones epres keverékbe forgatjuk a felvert tejszínhabot.

Mélyhűtő tálba tesszük, majd a maradék eperpürét a tetejére csurgatjuk és egy kanállal márványosra belekeverjük.
A fagyasztóba tesszük pár órára, vagy amíg szépen megfagy.
Fogyasztás előtt 20 perccel vegyük ki a fagyasztóból, majd kínáljuk.

Mascarpones-tejszínes eper fagyi 4.60/5 (10 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére