Főoldal / Desszertek / Zserbótekercs

Zserbótekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Zserbótekercs

zserbotekercs-kiss-imrene-magdi

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 1 dl langyos tej

A töltelékhez:

  • 30 dkg dió
  • 25 dkg baracklekvár
  • 1 tk. rumaroma
  • 1 ek. méz

A mázhoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek. olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a cukrot, élesztőt, reszelt narancs héját és elkeverjük. Zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és a langyos tejjel összegyúrjuk. Kb. 30 percet pihenni hagyjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A diót, lekvárt, rumaromát és a mézet összekeverjük.
Pihentetés után a tésztát két részre osztjuk. Kinyújtjuk (ne legyen vastag !), megkenjük a diós krém felével, majd feltekerjük mint a bejglit. A másik tésztával is így járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Amíg a sütőt 180 fokra előmelegítjük, addig pihentetjük a tésztát. A tekercset megszurkáljuk (az aljáig), és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Csokoládét vízgőz fölött olajjal megolvasztjuk, és bevonjuk vele a kihűlt tekercset. (Én kenő ecsettel vittem fel a csokit, így nem kellett mind a 10 dkg belőle.)

Zserbótekercs 3.79/5 (14 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére