Főoldal / Desszertek / Rumos csokis szelet

Rumos csokis szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rumos csokis szelet

Rumos csokis szelet

Hozzávalók:

A piskótához (25×40 tepsi):

  • 10 tojás
  • 10 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 10 ek olaj
  • fél cs. sütőpor
  • 1 vaníliás cukor

A krémhez:

  • 2 csomag étcsokis pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint

A tetejére:

  • 5 dkg csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és kanalanként a kristálycukrot. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és az olajat, majd hozzászitáljuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Fakanállal elkeverjük, hogy a habot ne nagyon törjük össze, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A pudingport megfőzzük a tejjel cukor nélkül. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, majd apránként a kihűlt pudingba keverjük. Rummal vagy rumaromával ízlés szerint ízesítjük.

A kihűlt tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a rumos-csokis krémmel, úgy, hogy a tetejére is jusson belőle. Hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

A tetejét apróra vágott, vagy reszelt csokoládéval díszítjük. Kockákra vágva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Annyi változtatást csináltam, hogy nem csokimázat raktam a tetejére, hanem a saját krémjével kentem meg, és darabolt csokival szórtam meg a tetejét.
A süteményt Bézi-Kéki Anett receptje alapján készítettem.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére