Főoldal / Desszertek / Habos pudingos szelet

Habos pudingos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos pudingos szelet

Habos pudingos szelet

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 6 ek víz
  • 20 deka cukor
  • 15 deka liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

24×22-es tepsiben

A krémhez:

  • 1 cs. csokoládés puding
  • fél liter tej
  • 2 kanál cukor
  • 1 doboz mascarpone

A tetejére:

  • 3 deci tejszín
  • 4 deka porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.

A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

A pudingot, a tejjel is 2 evőkanál cukorral megfőzzük, és kihűtjük. Amikor kihűlt a mascarponéval összekeverjük, és a már kihűlt tészta tetejére simítjuk.

A tejszínt a cukorral habbá verjük és habzsákba töltjük.(ha nem lenne elég kemény a hab, használjunk egy kevés habfixet)

A sütemény tetejét a tejszínhabbal díszítjük, majd tálalásig (de minimum 1 órára) a hűtőbe tesszük.

A habos pudingos szeletet díszíthetjük még csokoládé drazséval, csokoládé díszekkel is.

Tipp / megjegyzés:

A süteményt más ízű pudinggal is elkészíthetjük, a variációknak csak a fantáziánk szab határt.

Nagyon finom, könnyed sütemény, bátran ajánlom!

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (540 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére