Karácsonyi narancstorta
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojás fehérjét, csipet sóval, a víz felével, valamint a cukorral kemény habbá verem. A tojás sárgáját, a víz másik felével, és az olajjal összekeverem. A két tojásos masszát összekeverem, majd hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Kapcsos sütőpapiros torta formába öntöm, majd tűpróbáig sütöm, 170-180 fokon.
Amikor kisült és kihűlt, három egyenlő lapra vágom.
A pudingot a tejjel, a narancslével, és 4 evőkanál cukorral megfőzöm, még melegen belekeverem a puha vajat vagy
a margarint. A kihűlt torta lap alsó lapját visszateszem a kapcsos tortaformába, és a krém felét rákenem.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem (ha nem lesz elég kemény, használjunk egy kevés habfixet). A tejszín egy részét a pudingos rétegre simítom.
Egy narancsot megpucolok, és apróra darabolok és a tejszínhabos rétegre szórom. Erre jött a következő (középső) lap, majd megismétlem a rétegezést( krém-tejszín-narancs). A legfelső lappal befedem, hűtőbe teszem dermedni.
Miután a tortaformát eltávolítottam a tortáról, bevonom a tortát kívülről.
A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verem és narancslével (vagy narancs aromával) ízesítem. Bevonom vele a tortát, illetve habzsákkal kidíszítem a tetejét narancs szeleteket és marcipán formákat helyezek rá.
Tipp / megjegyzés:
A karácsonyi narancstorta, tökéletesen megállja a helyét az ünnepi asztalon.