Főoldal / Desszertek / Caprese-liszt nélküli mandulás sütemény

Caprese-liszt nélküli mandulás sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Caprese-liszt nélküli mandulás sütemény

Caprese-liszt nélküli mandulás sütemény

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 13 dkg cukor
  • 30 dkg mandula-darálva
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 5 db tojás
  • 1 kk sütőpor
  • 4 cl dió likőr
  • 1 csipet só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk és krémesre keverjük.
Hozzákeverjük a darált mandulát, a sütőport, a sót, a likőrt, valamint a gőz felett felolvasztott langyos csokoládét.

Végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, és lazán összekeverjük a mandulás tésztát.

Zsiradékkal kikent, liszttel megszórt 28 cm-es pite formába öntjük a tésztát, majd 180fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.

Caprese-liszt nélküli mandulás sütemény 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére