Főoldal / Desszertek / Ricottával töltött csörögefánk

Ricottával töltött csörögefánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ricottával töltött csörögefánk

Ricottával töltött csörögefánk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 4 tojás sárgája
  • 2 ek. citromlé
  • 1-2 evőkanál rum
  • 2 dkg vaj
  • szükség esetén tejföl

A ricottás töltelékhez:

  • 20 dkg ricotta
  • 2-3 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • fél vanília rúd kikapart belseje
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1/2 felvert tojás
  • 2 ek. búzadara
  • 10 dkg csokilencse

A tészta kenéséhez:

  • 1/2 felvert tojás
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet a sóval, a tojássárgákkal, citromlével, rummal és a vajjal összegyúrjuk. Ha szükséges (tojás méretétől függ), kevés tejföllel lehet segíteni, hogy könnyebben összeálljon a tészta. Letakarva pihenni hagyjuk fél-egy órán keresztül, ezalatt összeállítjuk a tölteléket.

A ricottát egyszerűen összedolgozzuk a többi hozzávalóval, a csokilencsét a végén belekeverjük.

Enyhén lisztezett felületen késfoknyi vékonyságúra nyújtjuk a tésztát. A tészta egyik felére egymástól 2-2 ujjnyi távolságra teáskanálnyi töltelék halmokat rakunk. A tészta másik felét felvert tojással megkenjük és a töltelékes félre hajtjuk. A közöket összenyomkodjuk, majd derelyevágóval felvágjuk a tésztát.

Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük a fánkokat, majd papírtörlőre szedjük őket.Porcukorral meghintve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére