Citromos-kakaós kuglóf II | Receptkirály.hu
Főoldal / Desszertek / Citromos-kakaós kuglóf II

Citromos-kakaós kuglóf II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos-kakaós kuglóf II

Citromos-kakaós kuglóf II

Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 ek. kakaó
  • 3 ek. meleg tej
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.

A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a citrom héját, a citromlevet, a tejet és elkeverjük.

Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a végén beleforgatjuk a fehérjehabot. A massza 3/4 részét egy alaposan kivajazott és kilisztezett kuglófformába öntjük.

A kakaóport a meleg tejben feloldjuk (szép sűrű csokis masszát kapunk) és a maradék tésztamasszába keverjük. Szintén a formába öntjük, és egy fakanál nyelével márványosra összekeverjük.

170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. (légkeverésen elég a 160 fok is)
Az első 30 percben a sütőt nem szabad kinyitni!

A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk pihenni, majd egy tányérra fordítjuk, és pár perc múlva majd magától kicsusszan a formából.

Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.

Finom, citromos-kakaós kuglóf ami másnapra sem szárad ki.

Értékeld a receptet

Marcsi (556 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére