Főoldal / Desszertek / Kalapos túrófánk

Kalapos túrófánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kalapos túrófánk

Kalapos túrófánk

Hozzávalók:

  • 45 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kk. sütőpor

Az öntethez:

  • 2,5 dl tejföl
  • 1 vaníliás cukor
  • 2-3 ek. folyékonyabb dzsem vagy íz
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk. Enyhén ragacsos tésztát fogunk kapni.
Lisztezett deszkára tesszük, ellapítjuk és egy 8 cm-es átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk. A közepét egy kisebb kiszúróval szúrjuk ki.
kb. 7 db fánkunk lesz.

3-4 dl étolajat felmelegítünk.
Lassú tűznél kisütjük, félidőben a fánkokat, kalapokat megfordítjuk. (Ne tegyünk sokat egyszerre az étolajba,mert a fánkok sütés közben megnőnek.)
Papírtörlőre szedjük.

Tálalás:
A tejfölt a vaníliás cukorral krémesre kikeverjük.
Egy tányérra helyezzük a nagyobb fánkot, lecsurgatjuk a vaníliás tejföllel, majd a meggyízzel végül rátesszük a kalapot.
Kicsit meghintjük porcukorral.

Nagyon-nagyon finom és gyors desszert.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (228 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére