Főoldal / Desszertek / Meggyes pite Renáta konyhájából

Meggyes pite Renáta konyhájából

 Meggyes pite Renáta konyhájából

Meggyes pite Renáta konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 db egész tojás
  • 15 dkg zsír
  • 2 dl tejföl

A töltelékbe:

  • 2 üveg meggybefőtt

A tetejére:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd kettő cipóvá osztjuk.

A meggyet szűrőre öntjük és lecsepegtetjük a levétől.

A tepsibe nyújtjuk a tészta egyik felét. A tepsit nem kell kizsírozni, hiszen a tészta zsíros.

A lecsepegtetett meggyet a tésztára rakjuk majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét villával megszurkáljuk és felvert tojással lekenjük.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Kovácsné Tóka Renáta (15 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére