Főoldal / Szárnyas Ételek / Gombás rakott szelet

Gombás rakott szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás rakott szelet

Gombás rakott szelet

Hozzávalók:

  • 6 szelet kiklopfolt karaj
  • 1cs. bacon szalonna szeletelt
  • 20 deka gomba
  • vágott petrezselyem
  • cukkini fagyasztott is jó
  • ízlés szerint apróra szelt gomba kb.20 deka
  •  egy kisebb párolt sárgarépa
  • 6 tojás
  • liszt
  • reszelt sajt
  • só bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy őzgerinc formát kirakom a bacon szeletekkel úgy, hogy a szélei lelógjanak.

3 szelet karajt sózom, borsozom, lisztbe forgatom, és 1 egész tojást felverek, amibe a hús szeleteket beleforgatom. Majd reszelt sajtba forgatom a húst, és a szalonnára teszem.

A gombát, petrezselymet, sárgarépa kockát és a cukkinit kevés olajon megpárolom.

A tűzről leveszem és a 2 egész tojással, a felét összekeverem, majd a karajszeletekre öntöm.

Erre ismét hús szeletek jönnek az előbb leírtak szerint, majd ismét 2 egészt tojást felverek és a gombával és egyebekkel összekeverem és a húsra öntöm.

Ezt szalonna szeletekkel lezárom.

Fóliával letakarom és mehet a 170-180fokos sütőbe.

Kb 30-35 perc után leveszem a fóliát, és szép pirosra megsütöm.

Teljesen kihűtőm, és csak hidegen öntöm ki a formából.

Ha melegen öntöd akkor szétesik.

Nagyon finom mutatós és laktató étel.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére