Főoldal / Kelt tészták / Croissant lekvárral töltve

Croissant lekvárral töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Croissant lekvárral töltve

Croissant lekvárral töltve

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 nagy csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg hideg margarin
  • 1 tojás a kenéshez
  • lekvár a töltelékbe
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára.

Ezután nyolc egyforma darabba vágjuk, gömbölyítjük őket, majd mindet kinyújtjuk jó vékonyra, kör alakúra.

A hideg margarint sajtreszelőn lereszeljük és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztjuk. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, rátesszük a következő lapot, erre jön megint a margarin, megint lap, így tovább, míg el nem fogynak a lapok.
A legutolsó lap tetejére nem kell margarin.

Ezután a tésztát olyan 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk. (lehet 20 is, de akkor kisebb kiflik lesznek)

Mindegyik kis háromszög végébe teszünk egy teáskanálnyi lekvárt, majd feltekerjük őket, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Hagyjuk őket duplájára kelni, majd tojással lekenjük és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre.

A lekvárom, tekintve, hogy nem sütés álló kifojt itt ott, de ettől csak még finomabb lett.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére