Cukkinis-kolbászos tészta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A debrecenit és a cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Egy wok-ba (vagy serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a kisebb kockákra vágott debrecenit is.
Pirítsuk pár percig, és adjuk hozzá a szintén felkockázott cukkinit, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és morzsoljuk rá a szárított chilit. (a chilit el is hagyhatjuk, ha nem szeretnénk, hogy pikánsan csípős legyen)
Ezután fedjük le egy fedővel, majd néha megkeverve, (rázogatva) addig pároljuk hogy a cukkini még roppanós maradjon. (kb. 10 perc párolás elég)
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és rögtön tálaljuk.
Halmozzuk a tányérra a frissen kifőzött tésztát, kanalazzuk rá a cukkinis-kolbászos ragut, majd szórjuk meg ízlés szerint a füstölt, reszelt sajttal.