Vodkás uborka gazpacho
Hozzávalók:
- 4 db fürtös uborka
- 2 db kovászos uborka
- 4 db kicsi zöld paradicsom
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 szál kapor
- 5 szál petrezselyem
- 5 szál metélőhagyma
- 1 szelet szikkadt toast kenyér
- kevés kovászos uborkalé
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- olívaolaj
- 10 cl vodka
- sült hagyma
- 2 szelet toast kenyér
|
Elkészítési idő: |
10 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Glutén mentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktóz mentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek, a többit botmixerrel durvára mixelem. Fűszerezem, adok hozzá kevés uborkalevet, beleöntöm a vodkát. Berakom a hűtőbe,
Tálaláskor pohárba öntöm a gazpachot, teszek rá a zöldségeket, sült hagymát, s kaprot, s egy szelet félbevágott pirított, fokhagymával bedörzsölt olívaolajos toasztot (bruschettát).
Remélem a spanyolok ez utóbbiért nem köveznek meg. Csepegtetek rá még olívaolajat.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.