Főoldal / Levesek / Vodkás uborka gazpacho

Vodkás uborka gazpacho

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vodkás uborka gazpacho

Vodkás uborka gazpacho 2

Hozzávalók:

  • 4 db fürtös uborka
  • 2 db kovászos uborka
  • 4 db kicsi zöld paradicsom
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szál kapor
  • 5 szál petrezselyem 
  • 5 szál metélőhagyma
  • 1 szelet szikkadt toast kenyér
  • kevés kovászos uborkalé
  • őrölt fekete bors 
  • kakukkfű 
  • olívaolaj
  • 10 cl vodka
  • sült hagyma 
  • 2 szelet toast kenyér
Elkészítési idő:10 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek, a többit botmixerrel durvára mixelem. Fűszerezem, adok hozzá kevés uborkalevet, beleöntöm a vodkát. Berakom a hűtőbe,

Tálaláskor pohárba öntöm a gazpachot, teszek rá a zöldségeket, sült hagymát, s kaprot, s egy szelet félbevágott pirított, fokhagymával bedörzsölt olívaolajos toasztot (bruschettát).

Remélem a spanyolok ez utóbbiért nem köveznek meg. Csepegtetek rá még olívaolajat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére