Túró palacsinta
Hozzávalók:10-15 lepénykéhez
|
|
Elkészítés:
Túróból készült puha légies lepénykék.
Más néven szirnyiki.
A “szir” oroszul túrót jelent, a szirnyikit főleg tartalmas levesek után második fogásként, vagy délutáni teázás mellé, illetve gyerekeknek készítik.
A tojás fehérjét habbá verjük, a többi hozzávalót pedig összekeverjük egy tálban.
A tojás fehérje habot laza mozdulatokkal a masszába keverjük, és hagyjuk állni a tésztát fél-egy órát.
Egy teflon serpenyőben levés olajat hevítünk.
A tésztamasszából evőkanállal halmokat rakunk, majd lepénykéket formálunk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük alacsony lángon.
Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a cukortartalma miatt, inkább forgassuk gyakrabban.
Az aranysárgára sütött korongokat cukros tejföllel, vagy savanykás lekvárral tálaljuk.