

Amerikai fánk torta
Hozzávalók:A tortához:
Krémhez:
Dísz a tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom a fehérjét 5 deka cukorral felverem.
A sárgáját a többi hozzávalóval habosra kikeverem.
A sárga masszát a fehérjével óvatosan összekeverem, és a sütőporos lisztet hozzáadom.
Margarinnal kikent tortaformában, 160- 170 fokon megsütöm.
Ha kihűlt, három egyenlő lapra felvágom a tortát.
A tejet a pudinggal, és a cukorral megfőzöm, a darált diót is belefőzöm a krémbe. Amikor már nincs a tűzhelyen a krém, a lapzselatint is belekeverem. Langyosra hűtöm.
Az egyik lapot vissza teszem a kapcsos formába és a krémmel megkenem. A porcukorral felvert tejszínhab felét a kihűlt csokikrém tetejére kenem.
Erre teszem a második lapot erre ismét krém, és a krémre tejszínhab.
A harmadik lappal befedem és a hűtőbe teszem pár órára.
A margarint a porcukorral krémmé keverem, hozzáadom a darált diót, és a rumot. A torta tetejét, és oldalát ezzel a krémmel bevonom.
A tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem, és a tortát feldíszítettem vele, és az amerikai fánkkal.
Nagyon finom torta.