Főoldal / Torták / Sajttorta Marcsi konyhájából

Sajttorta Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajttorta Marcsi konyhájából

Sajttorta Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

22 cm-es tortaformához:

A sajttortához:

  • 20 dkg zabkeksz
  • 10 dkg dió
  • 7 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 4 dl tejszín
  • 5 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 2-3 ek liszt

A málnaöntethez:

  • 20 dkg mirelit málna
  • 6 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 0,5 dl víz
  • pár csepp citromlé

A tálaláshoz:

  • bogyós gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zabkekszet a dió felével egy késes aprítóban morzsásra összetörjük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd a a kekszes-diós keverékhez adjuk és összekeverjük.
A dió másik felét durvára összetörjük.

Egy 20-22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, alulra nyomkodjuk a kekszmorzsát, majd a szélét vajjal kenjük ki és tört dióval vonjuk be.

Egy keverőtálban elkeverjük a krémsajtot a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, egyesével a tojásokat, a lisztet és a fél citrom reszelt héját és levét. Végül a tejszínt is elkeverjük benne. (nem kell habbá verni!)

A morzsára öntjük a krémet, majd 150 fokon 45 percig sütjük.( célszerű még sütés előtt a kapcsos tortaforma alját kívülről alufóliával bevonni, mert ha nem zár rendesen kifolyhat az olvadt vaj vagy a krém)
Ha a torta lehűlt, hűtőben pihentetjük még minimum 2 órát, de inkább egy egész éjszakát.

Amíg a torta pihen van időnk elkészíteni a málnaszószt.

A mirelit málnát a vízzel és a cukorral együtt alacsony lángon feltesszük melegedni. Amikor a málna szétesik, már folyamatosan keverjük, hogy ne kapjon oda. Pár csepp citromlevet csepegtetünk hozzá, hogy megőrizze élénk piros színét. Ha összeforrt, egy szitán átpasszírozzuk, így kiszűrve belőle a magokat. A szószt hűtőbe tesszük felhasználásig.

A kihűlt tortát porcukorral, málnaszósszal és erdei gyümölccsel díszítve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Értékeld a receptet

Marcsi (578 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére