Főoldal / Birka / Marha / Farsumagru-sziciliai töltött marhatekercs

Farsumagru-sziciliai töltött marhatekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Farsumagru-sziciliai töltött marhatekercs

Farsumagru-sziciliai töltött marhatekercs

Hozzávalók:

  • 1 nagy szelet ( 700 g ) marha vagy borjúhús
  • 200 g darált marhahús
  • 100 g salsiccia olasz sütnivaló kolbász vagy másfajta sütnivaló kolbász
  • 80 g baconkocka
  • 50 g reszelt pecorino vagy manchego vagy parmezán sajt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 db keményre főtt tojás
  • 1 tojás (nyers)
  • 1/2 csokor finomra vágott petrezselyem
  • 1 kicsi kockára vágott lila hagyma
  • 1 db kockára vágott sárgarépa
  • 1 db kockára vágott petrezselyemgyökér
  • 50 ml száraz vörösbor
  • 1 üveg ( 690 g ) passata paradicsompüré
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 1+1/2 ek. ghee (tisztított vaj)
  •  só
  •  frissen őrölt bors
  •  6 kakukkfűág
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:igen
Költség:2500-3000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sütnivaló kolbászt elmorzsoljuk és a baconkockákkal, 1 tojással, finomra vágott petrezselyemmel, pecorinóval és 2 zúzott fokhagymagerezddel összegyúrjuk, sózzuk és borsozzuk. A szelet marhát (lehet nyak, rostélyos, hátszín vagy fartő) két réteg fólia közé téve 5 mm vastagra klopfoljuk. Elosszuk rajta a darálthúsos masszát.

A főtt tojásokat felszeleteljük és sorba lerakjuk a darált húsra.
A húst óvatosan felcsavarjuk. Fogpiszkálóval összetűzzük és spárgával körbekötözzük.

Egy nagy lábosban vagy mély serpenyőben felhevítjük a ghee-t, és körbepirítjuk rajta a hústekercset. Kivesszük.

Beletesszük a felkockázott hagymát, répákat az 1 ek. sűrített paradicsomot és pirítjuk rajta egy keveset. Felöntjük 50 ml vörösborral és az üveg passata paradicsommal. Sózzuk.
Beletesszük a kakukkfűágakat és belehelyezzük a hústekercset is. Lefedve kis lángon 60-90 percig pároljuk.

Eltávolítjuk róla a spárgát, vastag szeletekre vágjuk és a mártással tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Egy nagyon finom laktató húsétel ami egy finom vasárnapi ebédnek tökéletessen megfelel. A tekercset el lehet készíteni borjúhúsból is.

Értékeld a receptet

Edina (8 Recept)

Görög férjemmel és két fiammal Németországban élünk, ezért is kétnyelvü a blogom. Imádok sütni, fözni színte minden szabad percemet a konyhában töltöm. Nagyon szeretem a görög és a mediterrán konyhát.Mint táplálkozási tanácsadó próbálom egyre több emberrel megszeretettni a paleo konyha varázslatos ízvilágát.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére