Csokoládés kókuszos torta
Hozzávalók:A kókuszos laphoz:
A kakaós laphoz:
Csokoládés krémhez:
Csokoládés réteghez:
|
|
Elkészítés:
Kókuszos lap:
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig verjük majd hozzáadjuk az olajat, és a tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojássárgás keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket,
végül lazán belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját.
Tortaformába simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.
Csokoládés lap:
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk az olajat, és a tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóval, és a tojássárgás keverékhez adjuk.
Végül lazán belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját.
Tortaformába simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.
Csokoládés réteg elkészítése:
Vízgőz fölött olvasszuk fel a 10 dkg csokoládét a margarinnal és a 1 evőkanál olajjal.
Kézi habverővel egyneművé keverjük.
Csokoládés kókuszos krém:
Az 5dkg csokoládét olvasszuk fel gőz fölött(ezt megtehetjük,amikor a csokis réteghez olvasztjuk a csokit,így nem kell kétszer olvasztani).
A tejszínt a porcukorral félkemény habbá verjük,majd hozzáadjuk a kakaóport és a langyosra hűlt olvasztott csokoládét majd a habfixálóval kemény habbá verjük.
Összeállítjuk a tortát:
A csokoládés lapot kettévágjuk.
Alulra csokis lap kerül,erre kerül a csokoládés réteg fele,majd a csokis krém egy része,a kókuszos lap következik,majd az előző rétegezés ismétlődik.
A maradék krémmel bevonjuk és díszítjük a tortát.
Kókuszreszelékkel megszórjuk.