Csokoládé torta háromféle piskótából
Hozzávalók:1.tortalap:
2.tortalap:
3.tortalap:
Csokoládé krém:
|
|
Elkészítés:
1.tortalap:
A 2 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és a narancslét.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojássárgás keverékhez adjuk.
Végül lazán belekeverjük a 2 tojásfehérje felvert habját.
Tortaformába simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.
2.tortalap:
A 2 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és a tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojássárgás keverékhez adjuk.
Belekeverjük az őrölt mogyorót.
Végül lazán belekeverjük a 2 tojásfehérje felvert habját.
Tortaformába simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.(kb. 15-20 perc)
3.tortalap:
A 2 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és a narancslét.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a tojássárgás keverékhez adjuk.
Végül lazán belekeverjük a 2 tojásfehérje felvert habját.
Tortaformába simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.
Krém elkészítése:
A pudingot felfőzzük az 1 liter tejjel, és hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral, a kakaó porral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és krémesre keverjük.
A tortalapokat vékonyan megkenjük, lekvárral majd megtöltjük a krémmel.
Tejszínhabbal, csokoládé reszelékkel díszítjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük.