Főoldal / Desszertek / Diós almás pite

Diós almás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós almás pite

Diós almás pite

Hozzávalók:

  • 40 deka liszt
  • 25 deka margarin
  • 15 deka porcukor
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 tojás sárgája

A töltelékhez:

  • 1 kiló alma
  • cukor
  • fahéj
  • 2 kanál lekvár
  • 10 deka darált dió

A tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • 15 deka apróra vágott dió
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk.
Egy 34x32cmes tepsit margarinnal kikenünk és kilisztezzük.

Az almákat lereszeljük  megcukrozzuk, fahéjjal ízesítjük, meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg.Egy lábasban addig pároljuk, míg a leve el nem párolog.

Az egyik tésztából lisztezett deszkán lapot nyújtunk a tepsink méretére, és az aljába helyezzük.
Megkenjük lekvárral, jól beszórjuk a darált dióval , és eloszlatjuk rajta a megpárolt és kihűtött almát.
A tetejét befedjük a második kinyújtott lappal, majd megszurkáljuk a tésztát hogy ne púposodjon fel sülés közben.

A tetejét tojás fehérjével lekenjük és vagdalt dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben 180fokon kb. 25-30percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére