Főoldal / Hal ételek / Spenótos lazacos cannelloni

Spenótos lazacos cannelloni

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenótos lazacos cannelloni

Spenótos lazacos cannelloni

Hozzávalók:

  • 2 csomag füstölt lazac (200g/csomag)
  • 30 dkg fagyasztott spenót (sajnos még nincs friss)
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3 tojássárgája
  • 10 db cannelloni tészta
  • füstölt parenyica sajt, ízlés szerinti mennyiség
  • só, bors
  • 2 evőkanál olaj
  • evőkanálnyi margarin
  • bazsalikom levél a díszítéshez
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy nagy lábasban feltesszük forrni vizet, majd ha forr sózzuk és egy kis olajat öntünk hozzá. A cannellonikat óvatosan beletesszük, nehogy eltörjenek és négy percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, leöblítjük hideg vízzel és félretesszük.

Miközben fő a tészta elkezdjük elkészíteni a tölteléket: egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint. Rádobjuk a megtisztított, felkarikázott újhagymát, és a fagyasztott spenótot, összekeverjük és lefedve pároljuk egy-két percig, amíg a spenót felenged.

Ezalatt a lazacdarabokat feldaraboljuk nem túl kicsi darabokra és ha felengedett a spenót rádobjuk a lazacot is, ízlés szerint megsózzuk. Összeforgatjuk az egészet a 2 gerezd zúzott fokhagymával és felöntjük 1 dl főzőtejszínnel, majd lehúzzuk a tűzről.

A tojássárgákat a maradék tejszínnel botmixerrel összemixeljük, hogy szép egynemű mártást kapjunk.

Előveszünk egy tűzálló tálat és minden cannellonit félbevágva szépen beleállítjuk őket, egymás mellé.(Én egy négyszögletes 24x 10 cm-es szilikonformába sütöttem.)

Szóval miután felállogattuk a cannellonikat elkezdjük őket megtölteni a töltelékkel. Mikor elfogyott a töltelék a cannelloni mellé öntjük a tejszínes mártást és betoljuk a sütőbe légkeveréses fokozatra 160-170 fokra.

Mikor a tejszín megszilárdult a cannelloni körül rászórunk egy kis reszelt sajtot és tovább sütjük a sajt pirulásáig.

Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis sajttal és tehetünk rá egy szép levél bazsalikomot.

Vigyázat, nem kell belőle sokat enni, csalóka de nagyon laktató!
Jó étvágyat kívánok!

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére