Kukorica prósza ahogy a Dédi csinálta
Hozzávalók:
- 4 dl kukorica dara
- 1/2 liter tej
- 2 tojás
- 5 dkg élesztő
- 2 reszelt alma
- 10 dkg darabolt dió
- 20 dkg olvasztott vaj
- 5 ek. cukor
- 1 citrom héja
- szilvalekvár
|
Elkészítési idő: |
1óra 45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A kukorica darát a forralt tejjel leöntjük, majd 1 órát pihentetjük. A kihűlt darába bele tesszük a 2 tojássárgáját,a reszelt almát, a diót, a vajat, a cukrot, az élesztőt, a citrom reszelt héjat.Elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.
Kikent és lisztezett tepsibe öntjük. Elsimítjuk, és a tetejére szilvalekvárt kanalazunk. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt fel szeleteljük, porcukorral meghintjük, és kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Olyan lesz ha megsül mint a piskóta.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!