Főoldal / Hal ételek / Csípős garnéla leves

Csípős garnéla leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csípős garnéla leves

Csípős garnéla leves

Hozzávalók:

  • 8 db garnéla rák (közepes nagyságú) 
  • 1/2 póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével 
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 zeller szár
  • 1 szál ázsiai citromfű
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db Lucullus paradicsom
  • 2 db chili paprika 
  • 10 dkg laskagomba
  • 1 kis darab gyömbér
  • kínai hosszú tészta
  • szója szósz
  • chili szósz
  • fehérbor
  • 1 tk barna cukor
  • citrom
  • lime
  • 1 db szárnyas leves kocka
  • őrölt fekete bors
  • Nam Prik Kaeng Kari (sárga Thai cury)
  • Kurkuma
  • Coriander por
  • Gyömbér por
  • Himalaya kristálysó-chili fűszerkeverék
  • mustármag
  • koriander levél
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A fokhagymát, gyömbért darabolom, a hagymát, póréhagymát, chili paprikát karikára vágom.

A zellerszárat, hegyes paprikát, répát, citromfüvet hosszú csíkokra, a laskagombát, koriander levelet nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot hosszában nyolcadolom.

A zöldségeket (a gomba és paradicsom kivételével) beleteszem egy lábasba, feleresztem vízzel, fűszerezem, reszelek rá citrom és lime héjat, facsarok bele citromlevet, és elkezdem főzni.

Amikor már félpuha, hozzáadom a gombát és a paradicsomot is.

Majd öntök bele fehérbort, és beleteszem a tésztát, végül belerakom a garnélákat.

Tálaláskor merek a levesből egy tányérba, díszítem koriander levéllel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére