Főoldal / Kelt tészták / Lenmaglisztes pizza

Lenmaglisztes pizza

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lenmaglisztes pizza

lenmaglisztes pizza

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt (sima vagy teljes kiőrlésű)
  • 10 dkg lenmagliszt
  • 1 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 tk só
  • 1 tk cukor
  • 3-4 ek Olíva olaj
  • pizzakrém
  • tetszés szerinti feltétek
  • oregano
  • pizza mozzarella
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Ha kenyérsütő géppel dolgozunk, a tészta összes hozzávalóját belepakolunk, és kelt tészta programon megkelesztjük. (Figyeljünk a víz mennyiségére, mert függ a liszttől, hogy mennyit vesz fel, akkor jó, ha szép gombóccá formázza a gép. Ha túl lágynak látjuk adjunk hozzá egy kevéske lisztet, ha morzsálódós akkor vizet.)

Kenyérsütő gép nélkül:
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszteket összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat és a felfutott élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk.
Letakarva duplájára kelesztjük. (ez kb. 1 óra langyos helyen)

Méretétől függően több részre osztjuk, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük. (nekem ebből a mennyiségből 2db 32-cm-es pizza jött ki)

Megkenjük pizza-szósszal, tetszés szerinti feltéteket rakunk rá, majd megszórjuk a reszelt mozzarellával, és kevés oreganoval.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (646 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére