Epres gyümölcstorta
Hozzávalók:A tésztához:
A 29 cm-es forma kikenéséhez:
A krémhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük.
Végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a megolvasztott de már nem meleg margarint.
A margarinnal kikent sütőformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.
A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzzük. Langyosra hűtjük, és a kihűlt tésztára simítjuk.
A hűtőbe tesszük addig,míg a puding megdermed.
A tetejét kirakjuk gyümölcsökkel.
Egy színtelen zselatint 3 dl vízben egy kis citromlével ízesítve, 2 evőkanál cukorral feloldunk, kissé hűtjük. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük.
Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Keményre vert tejszínhabbal díszítjük.