Főoldal / Torták / Epres gyümölcstorta

Epres gyümölcstorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres gyümölcstorta

Epres gyümölcstorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg margarin

A 29 cm-es forma kikenéséhez:

  • 1 kiskanál margarin

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek. cukor

A tetejére:

  • eper szeletek
  • 1 cs. színtelen tortazselé
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 tk. citromlé

A díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük.
Végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a megolvasztott de már nem meleg margarint.
A margarinnal kikent sütőformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.

A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzzük. Langyosra hűtjük, és a kihűlt tésztára simítjuk.
A hűtőbe tesszük addig,míg a puding megdermed.

A tetejét kirakjuk gyümölcsökkel.
Egy színtelen zselatint 3 dl vízben egy kis citromlével ízesítve, 2 evőkanál cukorral feloldunk, kissé hűtjük. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük.
Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Keményre vert tejszínhabbal díszítjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (230 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére