Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Sertés ételek / Cukkinis húsos cannelloni

Cukkinis húsos cannelloni

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinis húsos cannelloni

cukkinis húsos canelloni 4

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertés vagy marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 tk oregano
  • 1 kis dobozos sűrített paradicsom
  • olaj
  • só, bors
  • 1 közepes méretű cukkini
  • 1 csomag cannelloni tészta

A besamelmártáshoz:

  • 3 dkg vaj
  • 2-3 ek liszt
  • 3dl tej
  • Só, bors, szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • 2db paradicsom
  • oregano
  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk az oreganot, majd a darált húst, és a pirospaprikát.

Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk.
Addig főzzük így együtt, míg a hús megpuhul.

Ekkor hozzákeverjük az almareszelőn lereszelt cukkinit, és együtt is összefőzzük.

Elkészítjük a besamelmártást:
Egy edényben tűzön vajat olvasztunk, hozzáadunk 2-3 evőkanál lisztet elkeverjük, majd felöntjük tejjel, csomómentesre keverjük, majd a reszelt sajttal, sűrű krémmé főzzük.
Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szerecsendiót adunk hozzá.

A cannelloni tésztákat megtöltjük a cukkinis húsos töltelékkel.

Egy hőálló edény alját vékonyan kikenjük besamelmártással, majd belehelyezzük a megtöltött tésztákat.

Ha az edény megtelt, a töltött tészták tetejét bevonjuk a maradék besamelmártással, és kirakjuk a szeletelt paradicsommal, megszórjuk oreganoval.

Alufóliával lefedjük és 180fokra előmelegített sütőbe tesszük.

kb 40-50 perc után egy hústűvel ellenőrizzük, hogy a tészta megpuhult e.

Ha úgy látjuk, hogy elkészült levesszük az alufóliát, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és még pár percig sütjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (644 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére