Főoldal / Levesek / Hagyma krémleves

Hagyma krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hagyma krémleves

hagymakremleves2

Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál rizsliszt (finomliszttel is készíthető)
  • 1,5 liter húsleves (vagy erőleves/húsleves kockából készült „leves”)
  • 2 dl főzőtejszín
  • só,bors,szerecsendió
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 2-3evőkanál rizsliszttel elkeverjük. (vigyázzunk hogy ne égjen meg)
Felöntjük kb. 2dl meleg húslevessel és botmixerrel eldolgozzuk, hogy krémes állagú legyen.

Hozzá adjuk a maradék húslevest és a főzőtejszínt, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellet főzzük tovább.
Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Sajtos pirítóssal tálaljuk.

Hagyma krémleves 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (573 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére