Főoldal / Levesek / Hagyma krémleves

Hagyma krémleves

Hagyma krémleves

hagymakremleves2

Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál rizsliszt (finomliszttel is készíthető)
  • 1,5 liter húsleves (vagy erőleves/húsleves kockából készült „leves”)
  • 2 dl főzőtejszín
  • só,bors,szerecsendió
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 2-3evőkanál rizsliszttel elkeverjük. (vigyázzunk hogy ne égjen meg)
Felöntjük kb. 2dl meleg húslevessel és botmixerrel eldolgozzuk, hogy krémes állagú legyen.

Hozzá adjuk a maradék húslevest és a főzőtejszínt, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellet főzzük tovább.
Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Sajtos pirítóssal tálaljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére